18 Mart 2012 Pazar

Lezce

(resmi de Lezce'nin sitesinden çaldım ama güzel yapmışlar şimdi. Sitede güzel hani :))  )

Tilki eninde sonunda kürkçü dükkanına mı dönüyordu?

Yeniden Lezce'ye üye oldum. Öyle iş olsun diye. Amacım gerçekten yeni birini bulmak değildi. Hem şimdi site incelemelerimi de yapacağım ki. Şimdilik daha fazla büyük konuşmadan geçeyim ben incelemelere.

7 kişi mesaj attı dün akşamdan bu akşama. 5 i tanıdık biri eski sevgililerimden biriydi. Sitede tanımadığım kimse kalmamış neredeyse. Kalan 2 taneden biri aktifti kısa saçlı beni görünce konuşmayı kesti anladığım kadarıyla sevgili arıyormuş ben uygun değilmişim ben öyle hissettim yani yoksa niye sussun? Kalan bir ile de konuşuyoruz. Arkadaş listeme biri daha eklendi böylece.

Site yani Lezce gizlilik açısından çok iyi bence. Zira sadece lezbiyen ya da bisexuel kadınlar girebildiğinden iyi. Sitenin iki uzantısından biri eşcinsellere yönelik takı diğeri film satıyor. Geçen yıl ordan film almıştım -cahiliye dönemimde- bu yıl da takı bölümünden çok hoşuma giden bir bileklik alıp üçlü seriyi tamamlama niyetindeyim.

Sitede gold üyelik var aylık 30 tl ve sadece bir defalığına alıp bütün resmi olan ama eskiden sinir olduğum herkese 10 puan vermek istiyorum. Bir gün puanları düşen site halkı benim peşime düşecek böylece. Ama cidden bunu yapma niyetindeyim hiç bir şey yapamazsam sanırım sadece meraktan denemek istiyorum.

Çoğu insanda takıntılar var. Butch'lara cevap verenler çok az, özellikle erkeksi olduklarından pasifler onları es geçiyor tamamen önyargı ile. Genelleme yapmak belki yanlış ama çoğu için durum böyle. Yine aynı pasifler aktif ama daha az erkeksi birileriyle olup ap'leri de çoğu zaman es geçiyorlar. Bir de şu düşünce varki feminen görünen birine aktif bile olsa pasifmiş gibi davranılıyor. Ve ben bu takıntılardan nefret eden biri olaraktan az kaldı butch damgası yicem. Ama değilim işte değilim! öyle ayrımlarım da yok. Zaten ondan resim de koymuyorum siteye.

Eski nickimden kalan oyun derecem nurtopu gibi hala yerinde duruyor. 1. Sırada olmalıydım bence ama değilim yine de hala en iyi derece bana ait ve sanırım tarihe göre sıralanmış isimler orda.

İtiraf köşesinde herkes ilanı aşk etmiş ya da aşk acılarını yazmış. İtiraf.com'u burda saygıyla anıp her gün okuyabildiğim için şükrediyorum. Duvar'da aynı şekilde genelde facebook yazılarından mevcut ya da laf koyma yarışında gibiler.

Burç yorumlarına bayıldım her zaman da sevmişimdir o bölümü. Forumda ve sohbette genelde ilgi çekici şeyler olabiliyor. Sohbetin şişeçevirmecesine hastaydım uzun zaman önce ancak dün ya da bugün hiç girmedim ortamı ne derece değişti bilemiyorum.

Tanıdığın birilerini sitede görüyorsun resimlerine profillerine bakıyorsun ve bu o değil ya da olamaz diyorsun. Çoğu profil bilgileri gerçeğine göre değil de idealine göre değiştirilmiş. Bisex olduğundan adım gibi emin olduğum birinin eğilim sorusuna hayır demesi çok garip. Aynı şekilde sigara müptelası bir vatandaşın içmiyor göstermesi de öyle.

Mesaj bandına hep bir şeyler yazmak istemişimdir.

Daha fazla oyun eklenmesini de bi kaç yıldır bekliyorum.

Bir çok yerde genelleme yapmış olabilirim yazının ama tanıdığım insanlar konusundaki bölümde sonuna kadar haklıyım! yalan ulan o bilgiler!

Her şeye rağmen onca kız resmine bakıpta hala Miray'ı görmek.. Onu unutmam mümkün değil gibi sanki.. Bende kaderime razı olup beklemeliyim onu..

Edit: Lezcedeki kayıt silinmiştir, (21 03 2012) Bi bunun için yeni yazı yazmaya değmez dedim ekledim.

16 yorum :

  1. Hayırlısı ;)

    YanıtlaSil
  2. Muhakkak :) ı az açsak ya? :))

    YanıtlaSil
  3. kamera onayı ile üye almasını hoş bulmuyorum ama alternatifi bir site de yok buraya, ya da var mı?

    YanıtlaSil
  4. O açıdan bakarsak evet hoş değil ama kamera onayında görünen şey sadece yüzün yani. Ve benim o siteye güvenle girmemi sağlayan şey o onay.

    Diğer sitelere bakarsak gabile var bütün eşcinsellere açık (gay lezbiyen bisex trans) ve genelde gay görünümlü heterolar lezbiyen tavlamak için giriyor. Orda onay zorunluluğu yok ama güvenlik tamamen senin elinde.

    Bir zamanlar gaygaye vardı, ben lisedeyken ne oldu orası bilmiyorum bir kaç kez girmiştim sadece.

    YanıtlaSil
  5. Kamera açmak hem insanın hoşuna gitmiyor, hem de kısmi de olsa güven veriyor; ama tam güven değil tabii. Sonuçta birileri sayesinde kaydolmuş, niyeti siteyi amacına uygun kullanmak olmayan insanlar da olabilir.

    Ben de o siteye doğru bilgi verme ve fotograf koyma taraftarı değilim; çünkü fotograf koyunca hiç bu durumu bilmesini istemediğin biri seni anlayabilir ve hatta bunu senin aleyhine kullanabilir. Bilgileri doğru vermemeye gelince, bazen bu da güvenlik ve önyargılardan ötürü.

    Bence en iyisi orayı bir aracı olarak kullanarak, orada bilgilerini yayınlamak yerine konuşacak birilerini bulup msn'den filan konuşmak. Sonuçta birebir bir kişiyle konuşmak daha net oluyor bir insanı anlamak için. Üstelik de zaten orada mesaj kısıtlı ve pratik de değil.

    YanıtlaSil
  6. Kendi tercihin tabii hepsi. Nasıl istersen öyle yaparsın. Zaten siteyi doğrudan kullananların sayısı çok fazla değildir, msn alındıktan sonra tekrar siteden konuşan görmedim ben hiç.

    YanıtlaSil
  7. DaSh (Berrin)..17 Ekim 2012 15:01

    Eğer biri ozelinize gelip size onayda bile göğüslerini yada özel bölgesini gösteriyorsa bence güvenlik açısından kamera bile yetersiz ancak eşcinselliği pornografik gören insanlar hoşlanmaz genelde kameradan.. Ve bilgilere gelince ön yargı belki vatandas sigara içiyordu ve sonra o sigarayı bıraktı :) ve bilgilere bakıp güvenliği kötü emellere kullanma fikri :) kötü emel için kullanılacak o kadar çok şey varki bilgilere gelene kadar.. Eleştiriler eleştiriler :) hep hayatımızın bir köşesinde olacak olan eleştiriler :) peh..

    YanıtlaSil
  8. Defalarca okudum ya yazını anlayabilmek için. Anladığım tek şey ise okul sonrası algı kapasitemde büyük bir düşüş var :))

    Kamera site onayından geçmiş birine kişinin kendi emin olma şeysi için açtırılıyor genelde. Bunun yanında sex aşığı çok lezbiyenimiz var :)

    Bilgilere geri dönelim. Yine gördüm onu, yine sigara içiyordu demek ki bırakmamış. Sırf bilgilerden nasıl bir kötü emellere kullanma mümkün olabilir henüz tam bir anlam veremedim, profiline baktım mesela senin, yaşadığın şehre gelip her yerinde seni aramayacaksam bulamam galiba kaldı ki fotoğraflarından tanıyacakmıyım bakalım :) Biraz aydınlatma fena olmaz, ama yazarken yine de unutma dersten yeni çıktım algı kapasitem bir kaç saat daha düşük bunu toplayamadığım cümlelerimden de anlarsın zaten :P

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. DaSh(berrin)18 Ekim 2012 10:47

      Lezceyi lezce yapan zaten güvenlik düşünün lütfen userler normal bir sohbet etmek istiyorlarsa diğer sitelere girebilirler yada bir sürü server var onları kullanabilirler ayrıca şüphe duyulduğunda tekrar cam onayı ansızın alabilme söz konusu örneğin adam kız kardeşini koydu değilmi pc başına webcam acarken :) ansızın tekrar cam isteği olabilir açmak zorunda kalabilirsiniz.. Gerçi şimdiki zamanda çok taraf var kimse işini pek ciddiye almıyo tabi bu benim düşüncem .. Gel gelelim sigara meselesine :) kardeşim sigara içmeyince masummu oluyo bu şahıs :) banane içen içer kendine içer :) :) bu sadece piskolojik dürtülerini bastırma çabası :) yani aslında içten içe istemiyo sigarayı ama içiyo işte ne yapsın :) :)

      Sil
    2. DaSh(berrin)18 Ekim 2012 10:48

      sanırım ben pek anlaşılır yazamiyorum kusura bakmayın bayan efsun.. Ama şunuda gözardı etmeyin bazı insanlar sizler gibi şanslı değil 4 duvar arasına kısılmış zorunlu hayatlarını yaşıyorlar işte ben buyum diyemeyen insanlar işte bu site aslında onları düşünerek açılmıs bir site siz bir eşcinsel bara yada topluluğa girebilirsiniz yada taksimde yürüyüşlere katılabilirsiniz peki ya onlar..Nereye nasıl güvenecekler.Kameraya karşıyım diyen arkadaş kamerasız bir sürü site var Rahatsızlıktan ötürü özürdilerim ama konu aslında lezce değil :) bunun bilincinde olmanız için saçmaladım.. Hoşçakalın

      Sil
  9. Yok saçmalamadınız, teşekkür ederim yorumlarınız için. İçmemesi onu masum vs yapmıyor, beni hiç ilgilendirmez belkide ama onu yakından tanıyan biri olarak garip hissettiriyor... Bazen her önleme rağmen eksik nokta kalabilir güvenlikte, bilemem. Burada ne zaman tamamen özgür olabileceğiz onu da bilmiyorum..

    YanıtlaSil
  10. Bilmediğimiz o kadar çok şey varki güvenlik konusuna gelince evet asla nerde olursak olalım bu lezce yada real olsun hiç fark etmez acaba ne kadar güvenliyiz? :) Özgürlük görecelidir bayan efsun bazen dünyanın en özgür insanı olduğumuzu düşünürüz ama kabullenemedigimiz bir çok şey var bunlardan biri gerçekten özgür bir insanın olmadığı illaki ama illaki bir sorumluluk var hayatımızda :) sorumluluğu olan insan ne kadar özgür olabilirki özgürlük kısadir ve kimse tam anlamı ile özgür olamaz :) bu benim düşüncem :) en azından bırakalım kendini sanalda da olsa özgür hissetsinler :)

    YanıtlaSil
  11. Önemli olan hissetmektir belki bir an bile olsa onu hissetmek yeterli :)) Sonra yeniden hissedeceğin zamanı beklersin, özgür olmak için tabii. Yoksa ne mümkün kim tamamen özgür olmuş ki hayatta?

    YanıtlaSil
  12. gold üye hesabı alarak bir erkek çok rahat girebilir buraya, lezcedeki güvenlik açığı bu.
    aktif pasif ayrımlarına çok gülüyorum ben. lezbiyenin aktifi pasifi mi olurmuş diyorum. kendisine aktif lezbiyen deyip vajinasına dokundurmayan kadınlar tanıdım, transeksüelliklerini kabul etmediklerini düşünüyorum.

    feminenim ve feminen kadınlardan hoşlanıyorum, maskülen kadınlar ilgimi çekmiyor, insanlar maskülenlik=aktiflik olarak algılıyorlar, tüm saçları kısa olan kadınları butch veya tomboy olarak algıladıkları gibi, saçma.

    aktiflik pasiflik heteroseksüel kalıplar, erkek eşcinseller için bir şey diyemeyeceğim ama kadınlar için dediğim bir şey var katılır mısın bilmem; İçinize parmak,strapon,dildo alınca pasif olunmyuor,bunları birine sokunca da aktif olunmuyor.
    aktiflik pasifliğin "siken ve sikilen" üstünden tanımlanması heteronormatifliktir. (kişilik-karakter dominantlığından bahsetmiyorum elbette.) ama lezcede bahsedilen aktiflik pasiflik tamamen sekse yönelik eşcinsel erkeklerdeki gibi.
    alınmazsın umarım ama bana çok leş bir ortam gibi geliyor orası, üşenmezsem gözlemlerimi ben de benim blogta paylaşırım bi ara.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hiç gold olamadığım için o kısmı bilmiyorum :) Gerçi ilk kurulduğu yıllarda herkese bedava gold veriyorlardı ama hafızam o kadar geriye gidip ayrıntıları hatırlamıyor.

      Geri kalan her şeyde katılıyorum söylediklerine. Alınacak bir kısmı yok yani orada da haklısın. Ortamı daha çok sevişecek insan (nefes alsın yeter algısı) bulma yeri olmuş durumda.

      Sil

Yaz yaz hiç çekinme canııım ne gerek var? aramızda yabancı mı var sanki?