15 Nisan 2013 Pazartesi

En sevdiğim(!) insan tipleri

Bir kaç insan tipinden bahsetmek istiyorum şuan. Tam da şimdi. Uydurarak bolca.

İlki sevgili edinmeden önce her gün konuştuğun insan. Pek çok şeyini paylaştığın ve sevgili bulduğunda tekmeyi yediğin insan. Bu insan tipi aşkı için ölüp biterken ayrıldıktan hemen sonra bütün boşluğu seninle doldurmaya çalışacak. Sonra yeni sevgili bulduğunda bu kısır döngü devam edecek. Bu tiple neler yapılır henüz karar veremedim.

İkincisi sevgilisi olduğu halde seninle de başkalarıyla da fazla samimi konuşup hatta ayartıp yedek listesinde beklemeye alanlar. Bir futbol takımı kuracak kadar liste yapan bu vatandaşımız sürekli sevgili değiştiriyor. Çoraptan daha sık değiştiriyor. Artık ne zaman sana sıra gelirse. Bu tipleri dövmek istediğim çok oluyor.

Üçüncü tipimiz klasik. Her şeyden şikayetçi olan tip. Artık şikayetlerinden öyle bıkıyorsun ki sorun her neyse sen çözüyorsun ve o -Şükürler olsun- sussun diye. Mızmızdır çoğu. El üstünde tutulmaya alışkındır.

Dördüncümüz sadece işi olduğu zaman yanına gelenler. Normal şartlarda arayıp sormayan bu kitle, sınav zamanları, ödev zamanları gibi kendi çıkarlarında seni kullanacaksa mutlaka arayıp soracak hatta en yakın arkadaşın rolünü çok iyi üstlenecektir. Bir de sürekli bir kıyaslama içinde olabilir. Kendi aldığı puan ile seninkini kıyaslayacaktır. Kıskanç gruptur. Sinirini bozacaktır.  Seninle işi bittiğinde yeni kankaları ile gördüğünde lütfen üzülme.

Beşinci ve en mükemmel olanı ortalığı birbirine katan. Olmadık şeyleri olmadık yerlerde söyleyen bu insan tipi başını belaya sokacak. Her yerde ve her şey hakkında ve herkese konuşacak. Hakkında olur olmadık şeyleri ortaya dökecek. Gerçekten kim olduğunu anladığında iş işten geçecek. Dikkat et buna.

Bir diğer grubumuz kendi yaparken iyi olan ama başkası yapınca eleştirenler. Kendi düşüncelerini başka bir şeye dayandırarak sana da dayatmaya çalışanlardır. Kendi doğrularını başkalarına yaşatmaya çalışanlardır. Saygısızdırlar. Farklıyı kabul etmezler. Seni öldürmek isterler. Öldüremeseler bile bir şekilde canını yakacaklardır. "Başkaları ne der" grubu bunların en büyük destekçileridir. Çünkü başkaları her zaman daha önemlidir. O başkaları diye aradığımız grup bu işte.

Ve sonuncu tabii ki dengesizler. O kadar dengesiz karakteri var ki bunu gördüğün yerde döveceksin. Dövemiyorsan konuşmayacaksın. Hayatında yer almayacak ve uzak duracaksın. Yoksa o hayatını bir şekilde mahvedecektir.

Bütün bunları uydurmakla beraber -evet çevremde bolca var bunlardan- kendimin son gruba dahil olduğumu düşünmekteyim. Elbette başka gruplarda var belki onları da yazarım bir ara.

7 yorum :

  1. 2.tip hariç ben de hepsini dövebilirim. 2.tipe hep prim veriyorlar, çok ayıp ediyorlar.

    YanıtlaSil
  2. :)) Yani 2. tip için şunu mu diyoruz, suçlu biziz? Onlara bu şekilde davranma hakkı mı verdik? Algılayamadım da ondan soruyorum yani.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kimse çıkıp kafalarına vurmuyor senin gibi, hep pohpohluyorlar ondan oluyor böyle. suçlu biz değiliz elbette:)

      Sil
    2. He tamam teşekkürler :) bende her zaman pek kafalarına vuramıyorum ama... Genel sorun bence bu, hepimiz şımartabiliyoruz onları.

      Sil
  3. kendimi nereye koysam bilemedim :)

    YanıtlaSil
  4. Sen bunların arasında yoksun bir gün iyi tarafların olduğu bir liste yaparsam o zaman karar veririz sana :)

    YanıtlaSil
  5. Toplam insan nüfusunun %98.56'sı bu listeye giriyor. Geri kalanlar daha sonra "Diğer" klasörünün içerisinde incelenerek bilim dünyasına sunulacaktır.
    Arz-ı Endam ederim.
    Saygılarımla.

    İmza:
    Vladimir Petkoviç
    (Sırbistan milli takımı eski kalecisi)

    YanıtlaSil

Yaz yaz hiç çekinme canııım ne gerek var? aramızda yabancı mı var sanki?