25 Ocak 2021 Pazartesi

Çünkü neden olmasın ki?

Yine merhaba blog. Mutluyken bu durumu pek paylaşmak istemediğimden midir nedir sana yazmıyordum. Şimdi dert sahibi olunca sürekli yazasım geliyor. Dertlerde üst üste geldiğinde hayat tam anlamıyla mükemmel(!) oluyor.

Yine Duman'ı veterinere götürdük. Artık her hafta kontrolü olduğu için alışmıştık biraz duruma. 1 ay önceki kan tahlilini tekrarlamamız gerektiğinden ekstra gergindik. Vücudunda biraz sıvı yetersizliği varmış, kan alırken epey zorlandı veteriner. Üzerine bir de serum verdik, azıcık sıvı alsın diye. İki tahililin birinin sonucu hemen çıktı ona iyi görünüyor dedi, enfeksiyon yokmuş. İkinci bir kaç saat sonra çıkacaktı.

Biz serum için beklerken başka bir kedi sahibi daha vardı orada. Onun kedisi fip e dönüşmüş, vücudunda biriken suyu alıp almamak konusunda konuşuyorlardı. Fip çoğu zaman ölümcül diye biliyorum, küçücük masum bir canlının bir kaç gün içinde öleceğini bilmek, hayal bile edemem. Duman'ın durumu böyleyken bile bazen panik oluyorum. Umarım o ufaklık iyileşir... 

Beni asıl korkutan durum fip olduğu için başka dertlerine endişelenmemiştim pek. Duman'ın coronası fip e dönüşür mü bilmiyorum, veteriner bir kaç kez artık taşıyıcı Duman demişti. Durumdan tam olarak emin olamamak biraz çıldırtıyor sanırım. Umarım fip olmaz.

İkinci test sonucunda ise karaciğer değerlerinin düşmediğini, kan şekerinin de biraz yükseldiğini öğrendik. Vücudunda su azaldığı içinde şırınga ile su içireceğiz iki saatte bir  Kulağındaki uyuzda bir türlü geçmediğinden artık hayvana resmen işkence ettiğimizi düşünmüyor değilim arada... Ne kadar onun iyiliği için yaptığımızı düşünsemde bu canının acıdığı gerçeğini değiştirmiyor. Keşke konuşabilse de anlatsak derdimizi. En azıdından partisindeki serum iğnesini neden hala çıkarmadığımzı bilse yeterdi.

Yine rezalet bir yazının sonuna geldik. Düzeltmem sanırım bu metni tekrar. İdare edersin artık...

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Yaz yaz hiç çekinme canııım ne gerek var? aramızda yabancı mı var sanki?